Shopping Bag (1)
Mijn Account
Klantendienst
Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ons customer care team is telefonisch bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te bieden.

ZoekenKlantendienstInschrijven

Interview

Cato Van Ee

Eén van haar allereerste modellenopdrachten was voor Scapa en het was meteen raak: tien jaar later is Cato Van Ee nog steeds het gezicht van het merk. Een babbel met onze favoriete beauty.

Was het jouw grote droom om model te worden? "Niet echt. Eigenlijk is het eerder toevallig zo gelopen. Op mijn vijftiende zat ik met mijn zus bij de kapper en hij stuurde me door naar een modellenbureau. Zo ging de bal aan het rollen. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk kon gaan."

Het is ondertussen de elfde keer dat je voor de Scapa-lens staat. Welke fotoshoot is jou het meest bijgebleven? "Absoluut de eerste! Ik herinner mij nog elk detail van die dag. Het was een fotoshoot voor Scapa Sports op het prachtige Scapa-domein. Het maakte allemaal zo’n indruk op me. Ik was nog ontzettend jong en had mijn moeder meegenomen."

Wanneer is je modellencarrière echt beginnen boomen? "Zowel mijn ouders als ik vonden het heel belangrijk om mijn middelbare schooltijd af te maken. Pas op mijn achttiende reisde ik voor het eerst naar het buitenland voor modellenwerk. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk non-stop gewerkt.”

"Dankzij mijn job kwam ik op de meest unieke plekken."

Je bent nu 26. Hoe ziet jouw cv er ondertussen uit? "Dan moet ik even diep in mijn geheugen graven, want ik heb al héél wat fotoshoots gedaan. In Nederland werkte ik vaak voor Vogue en Harper's Bazaar. Ook H&M is een vaste klant en daarnaast deed ik make-upcampagnes voor Clarins en Laura Mercier."

Je komt door je job op de mooiste locaties, vooruit maak ons jaloers! "Ik ben een aantal keer in Peru geweest, waar ik onder andere in Machu Picchu werd gefotografeerd. Het was een droom van me om daar ooit eens naartoe te gaan. Ook het Amazonewoud was een ongelooflijke ervaring. Daarnaast werk ik regelmatig in Australië en Nieuw-Zeeland. En ook met Scapa heb ik fantastische reizen gemaakt, waaronder naar Brazilië. Het is bijzonder om door je werk op zo’n unieke bestemmingen te komen.”

Ben je graag onderweg? "Ik hou van reizen. Ik krijg energie van de locaties waar ik kom en van de nieuwe plekken die ik ontdek. Locals leren kennen, veel tijd in de natuur doorbrengen.. Het geeft mij echt een kick. Maar omdat ik zoveel reis, wil ik momenteel niets liever dan regelmaat en thuis zijn. Het is heel dubbel. Ik besef goed dat wanneer mijn job stopt, ik het reizen enorm zou missen. Het is een levenswijze die wel bij me past."

Welke locaties staan er nog op jouw verlanglijstje? "Hoog bovenaan het lijstje staat Indië. Dat lijkt me een heftige belevenis. Ook IJsland lijkt wonderlijk. Het pluspunt van mijn werk is dat alles tot in de puntjes geregeld is: je ziet de mooiste locaties en bent weer weg. Heel ongedwongen. Als ik zelf reis, is dat natuurlijk wel anders.”

De kleren maken de vrouw

Hoe zou jij Scapa omschrijven? “Als een luxemerk. Het zijn sterke vrouwen die voor Scapa vallen. Ik zie het label als klassiek en tijdloos. Wat je koopt, kan je gegarandeerd nog jaren dragen.” Sluit jouw persoonlijke stijl hierbij aan? “Het is volwassener dan mijn eigen stijl. Ik hou erg van de basic stuks en grijp het vaakst naar hun broeken, bloezen en sjaals. Mijn persoonlijke stijl is een comfortabele outfit met een lederen jasje.” Stel dat je één stuk uit de nieuwe hersft-wintercollectie mag kiezen, wat zou dat dan zijn? “De gebreide poncho of één van de comfy rolkraagtruien."

"Het zijn sterke vrouwen die voor Scapa vallen."

Shop jij veel? "Omdat ik in de mode werk, heb ik in mijn vrijetijd meestal geen zin om nog eens kleren te gaan passen. Ik ben ook geen held in online shoppen. Ik hou van mooie kleding, maar ik zou shoppen zeker geen hobby noemen. Ik bots liever toevallig op mooie dingen." Wat is je duurste aankoop ooit? “Toen ik pas begon, kocht ik een tas van Chloé. Het was heel bizar om als zestienjarige met zo’n dure tas rond te lopen. Maar het was de investering waard, want het is nog steeds mijn lievelingstas.”

Heb jij een vast beautyritueel? "Zeker: ik doe eigenlijk niets. Ik was mijn gezicht met zeep, reinig grondig en gebruik verder alleen nog een olie. Hoe minder je op je huid smeert, hoe beter. We worden als consumenten richting toners en serums gepushed, maar mijn huid is zoveel beter wanneer ik dat soort producten negeer. Als ik niet aan het werk ben, zit er ook geen spoortje make-up op mijn gezicht."

Wat eet je graag? "Mijn favoriete keuken is mijn eigen keuken of die van mijn mama. In Amsterdam eet ik altijd bij Toscanini en La Perla, allebei Italiaanse zaken. Pizza is sowieso mijn favoriete gerecht. Ik ben ook vaak in Londen voor mijn werk en dan passeer ik bij Momo: zij serveren heerlijke Noord-Afrikaanse gerechten." Ben je een uitgaanstype of geef je de voorkeur aan een rustig avondje op café... “Voor mij is het belangrijk dat ik vrolijk word van muziek. Ik hou van rock, maar ook van house en dansmuziek."

Wat zijn je plannen voor de toekomst? "Op mijn achttiende had ik nooit verwacht dat ik deze job op mijn zesentwintigste nog steeds zou doen. Het is heerlijk dat dit gewoon kan. Tegelijk ben ik realistisch: in deze business weet je nooit op voorhand hoelang je carrière duurt. Ik hoop deze job nog een paar jaar te doen om vervolgens te settelen en een gezin te starten. Daarnaast zou ik psychologie willen studeren. Het grote pluspunt van modellenwerk is dat je nu geld kan verdienen met iets dat je leuk vindt. Er is nog geen druk om een studierichting te kiezen. Met deze job koop je tijd, en dat is misschien wel de grootste luxe die er is…”

Deel dit op

Hulp nodig?